Isırgan Otu Sabunu
İçeriğindeki Isırgan Özü ve Isırgan Yağı saçlı deride ve vücutta uyarıcı etki yaparak kan dolaşımını hızlandırır.
Ürün Ayrıntıları
Isırgan Sabununun içeriğinde neler var?
Mardin El Üretimi Doğal Isırgan Sabunun içeriğinde Isırgan Yağı, Isırgan Otu Özü, Hindistan Cevizi Yağı, Hint Yağı ve Zeytinyağı Yağı kullanılmıştır.
Uzmanlar cilt ve saç sağlığı için bitkisel içerikli doğal sabunları önermektedir. Bitkisel içerikli sabunların cilt üzerinde oldukça çok faydalarının olduğu yapılan araştırmalarda görülmüştür.
Doğal sabunlar içinde etkisinin iyi olduğu sabunlardan birisi de Isırgan Otu Sabunudur.
Isırgan Otu Sabununun Faydaları nelerdir?
1. İçeriğindeki Isırgan Özü ve Isırgan Yağı saçlı deride ve vücutta uyarıcı etki yaparak kan dolaşımını hızlandırır,
2. Cilde canlılık ve tazelik vermesine yardımcı olur. Cildi tahriş etmeden temizler.
3. Doğal peeling etkisine sahip olan Isırgan sabununun sivilcelere karşı da olumlu etkileri vardır.
4. Kuru saçları nemlendirir. Saçların daha parlak ve ipeksi bir görünüm almasını sağlar.
5. Çok etkili bir temizleyici ve mikrop öldürücü özelliğe sahiptir.
6. Isırgan Sabunu ciltte sivilce akne oluşumu engeller.
7. Antioksidan ve anti-aging özelliklere sahip bir sabundur.
8. Derideki tahrişlere iyi gelir.
9. Düzenli kullanımında Varis oluşumunu geciktirir ve ağrılarını azaltır.
10. Kepeğe karşı etkilidir.
11. Deri ve Cilt kaşıntılarına karşı etkilidir.
Neden Doğal Sabun Kullanmalıyız?
Uzmanlar Neden Doğal Sabunu Öneriyor?
Doğal Sabunlarda Gliserin bulunur, Endüstriyel Sabunlarda Gliserin ya çok azdır yada hepsi çıkarılmıştır. Gliserinin nem tutucu özelliği vardır. Gliserinli sabunlar cildin kurumasını engellemektedir. Gliserin sade şekilde cilde sürülmez, sade şekilde cilde sürülmesi cilde zarar verebilir ve cildin gözeneklerinin kapanmasına sebep olabilir. Bu yüzden sabunlarda kremlerde kullanılması daha uygundur.
Doğal Sabunlar üretilirken yan ürün olarak gliserinde ortaya çıkar. Bu Gliserinli Doğal Sabun cildi temizlerken aynı zamanda cildin kurumasını engeller.
Doğal Sabunların banyoda vücut için kullanımı duş jellerinden çok daha faydalıdır. Duş jellerinin durulamadan sonra bile geçmeyen kayganlık hissi, halen kalan sabunun varlığına işarettir. Vücut duş jeli tarafından bir katmanla örtünmüş gibi bir his verir ve gözenekler kapanır. Vücutta durulama ile atılamayan jel daha sonra terlemede kötü kokuya sebep olur. Ancak doğal sabunlarda bu durum yaşanmaz. Durulama ile sabundan eser kalmaz. Vücut gözenekleri kapanmaz. Vücuda ferahlık hissi gelir. Daha sonra terlemede vücut kötü kokmaz. Gözenekler açık olduğundan vücut teri rahatlıkla atar.
Duş jelleri daha çok suyun harcanmasına israf olmasına sebep olur. Doğal sabunlar kullanarak doğaya fayda sağlamış oluruz.
Doğal Sabunlar üretilirken Soğuk proses yöntemi kullanılır. Soğuk proses yöntemi ile yağların ısısı 50 °C yi geçmediğinden yağın yanması engellenir ve yağın içindeki mineraller vitaminler korunur. Üretim esnasında ortaya çıkan gliserin sabunda kalır.
Doğal Sabunlar üretilirken koku ve renklendirme doğal yöntemlerle yapılır.
Örnek olarak kurutulmuş dövülmüş ıspanak tozu ile yeşil renk elde edilir. Koku, bitki özlerinden (Hidrosol) elde edilir. Ancak endüstriyel sabunlarda albenisi yüksek olsun diye farklı boya ve kokular kullanılabilmektedir.
Önemli Not!: Ürünlerimiz tedavi edici olmayıp, hiçbiri ilaç yerine kullanılamaz. burada yer alan yazılar sadece tavsiye ve bilgi amaçlıdır. Sağlık sorunlarınızın tedavisi için mutlaka ilgili uzman hekime başvurunuz.
Bitkisel içerikli doğal sabunlar, içindeki bitki özlerinden dolayı, fayda olarak insandan insana farklılıklar gösterebilmektedir. Kimine çok iyi gelen bir bitki özlü sabun, başka birine iyi gelmeyebilmektedir. Bu yüzden ilk denemeler için bir kalıp sabunla deneme yapmanız tavsiye edilir
Yorum Ekle